Log-in for elever, forældre og lærere: Skoleintra

Nyheder

Fredag eftermiddag d. 10. november, var stemningen i skolens samlingssal ”Balladen” helt i top.

Vi var så heldige at få besøg af hele Danmarks Chriss MacDonald, der holdt et foredrag, som holdt publikum fuldstændig nærværende og opmærksomme.Det kan ellers godt af og til være lidt af en bedrift at holde 123 unge mennesker i ro, i de 1 ½ time et foredrag varer, - men ikke denne gang.

Oplægget til Chris MacDonald var at give vores elever et kærligt spark bagi, og lade dem forstå, at vejen til ethvert mål, kræver en personlig indsats. 

Dagene op til foredraget, var der en smule usikkerhed om, hvem det lige var der kom på besøg, og så sent som fredag morgen, dannede en flok elever samling på skolen torv, hvor de på deres iPad så lidt fra et ældre show med Chris.

”Nåh, ja der er noget med brocholi og al mulig motion”: sagde en elev. 

Men dette foredrag blev alt andet end brocholi og motion. Det blev et foredrag om at have udfordringer fra en ung alder i form af diagnoser som ordblindhed og depression, - og at mestre sit liv trods disse udfordringer. Et foredrag om personlig udvikling, om at have gode mennesker omkring sig, og om at give sig selv lov til at fejle.

Alt dette pakket ind i en god portion humor og en eminent evne til at fastholde publikums opmærksomhed, og få os til at føle os selv helt ind i sammenhængen i det talte. 

Både i pausen, men også efter foredraget var der begejstring hos eleverne. Mange mente at Chris skulle komme hvert år, og andre mente han skulle være lærer på skolen.

Eleverne var efter foredraget enige om, at det havde været en fantastisk oplevelse at høre Chris. De mente samstemmende, at der var så meget lærerrigt man kunne tage med sig fra foredraget.

Især at Chris` ordsprog om at fejle hurtigt, tilgive og ”komme op på hesten”, var noget de fleste kunne bruge. 

 Eleverne fik også en kærlig opsang omkring søvn og sociale medier samt iPhones og iPads/tablets. Da han roste eleverne fordi han ikke havde observeret en eneste iPhone overhovedet i salen, udbrød der spontane klapsalver fra skolens elever, som alle – helt efter skolens regler – havde efterladt al deres elektronik i de dertil indrettede skabe på skolens torv.

 Efter foredraget gav Chris MacDonald sig tid til at skrive og tegne til - og snakke med – eleverne. Det blev til mange gode snakke efterfølgende for både enkelte og små grupper af elever. Og selvfølgelig skulle der tages et utal af billeder.

Fra skolens side er vi ikke i tvivl om, at et foredrag som dette har givet eleverne en masse visdom og eftertænksomhed med på vejen.

Tilslut dig fællesskabet

Optagelse

Bliv elev på Sdr. Feldings Efterskole
Alle kommende elever skal besøge skolen sammen med deres forældre, inden vi behandler en ansøgning.

Gå til ansøgning

Book et besøg

Efterskolernes Dag og Efterskolernes Aften:
Hvert år er der åbent hus på alle efterskoler sidste søndag i september og anden onsdag i januar.
Næste gang er Efterskolernes Dag 29. september 2019 kl. 13 - 17.

Nyheder

Fra Sdr. Feldings Efterskole til VM i Rusland
Læs mere ...
Fribilletter til gymnastikstævne i Jyske Bank Boxen!
Læs mere ...
Flot opvisning i Sdr. Felding-hallen af eleverne fra SFE
Læs mere ...

Flere artikler ...

 • mtb.jpg

  Linjefag

  MTB og trailrun

  MTB/ Trailrun er et nyt linjefag på Sdr. Felding Efterskole

  Klik her for at læse mere

 • haandvaerker.jpg

  Linjefag

  Håndværk og design

  Formålet med undervisningen er at give eleverne håndværksmæssige kundskaber og færdigheder, som gør dem i stand til at fremstille brugbare ting, som f.eks. møbler eller pyntegenstande samt udføre reparationer.

  Klik her for at læse mere

 • mad.jpg

  Linjefag

  Mad til mennesker

  Formålet med undervisningen er, at eleverne bliver forberedt til at kunne klare den daglige husholdning med planlægning, indkøb, madlavning og hygiejne, så de er rustet til at skulle flytte hjemmefra og klare sig selv.

  Klik her for at læse mere

 • medie.jpg

  Linjefag

  Mediefag

  Medie er et nyt linjefag på Sdr. Felding Efterskole.

  Klik her for at læse mere

 • motorcross.jpg

  Linjefag

  Motocross og motorlære

  En helt ny linje har set dagens lys på Sdr. Feldings Efterskole. Motocross er et fag, hvor du lærer om motoropbygning, lærer om teknikken når du skal køre motocross og så skal du selvfølgelig også køre på "cyklen". Sikkerhedsudstyret er naturligvis i orden.

  Klik her for at læse mere

 • idraet-669x448.jpg

  Linjefag

  Idræt

  På idrætslinien arbejder vi med faget ud fra et bredt idrætssyn. Eleven bliver ikke specialist inden for et særligt område, men vil blive introduceret til mange forskellige former for idræt og forskellige arbejdsmetoder indenfor faget.

  Klik her for at læse mere

 • spring.jpg

  Linjefag

  Gymnastik og spring

  Gymnastik og spring er en ny linje på Sdr. Felding Efterskole.

  Klik her for at læse mere

 • adventure.jpg

  Linjefag

  Adventure

  Adventure er et nyt linjefag på Sdr. Felding Efterskole

  Klik her for at læse mere

 • social.jpg

  Linjefag

  Social- og sundhedsfag

  På SFE oplever eleverne at skulle bo og færdes i tæt fællesskab med de øvrige elever. De lever et 10. skoleår med klart definerede regelsæt, og under hensyntagen til hinanden.

  Klik her for at læse mere

 • billedkunst.jpg

  Linjefag

  Billedkunst

  I faget Billedkunst på Sdr. Feldings Efterskole udvikler eleverne deres egne idéer ved at lege med og udforske forskellige teknikker og materialer. Eleverne eksperimenterer, fordyber sig, gentager sig selv og forfølger deres idé fra tanke over handling til et færdigt produkt.

  Klik her for at læse mere