Log-in for elever, forældre og lærere: Skoleintra

 

Sdr. Feldings efterskole (SFE) har på skolens Social- og Sundhedslinje, netop påbegyndt et fantastisk projekt sammen med SOSU-skolen i Herning. 

Sammen med rekruteringskoordinator Britta Nielsen fra SOSU-skolen, har linjefaget SOSU på Sdr. Feldings Efterskole v. Susanne Lyby, i mandags taget hul på projekt ”Livsplakater”.

 

Projektet løber over 4 uger, hvor eleverne fra SFE i linjefagstimerne arbejder dels på SOSU-skolen i Herning, dels hjemme på skolen og dels på Arnborg friplejehjem. 

 

Formålet er at forberede eleverne til SOSU-uddannelserne, ved at præsentere dem for de pædagogiske værktøjer og teorier: ”De 3 historier (generationshistorie, livshistorie og hverdagshistorie”, som anvendes på Social- og sundhedsuddannelserne. 

 

Eleverne skal arbejde med de 3 historier og herigennem præsenteres for værdien af disse pædagogiske værktøjer og hvilken værdi det kan have for et ældre menneske. Når eleverne selv afprøver disse arbejdsmetoder i praksis, er det vores forventning, at der skabes forståelse for betydning af livshistorier, en større fortrolighed med arbejdet med mennesker, samt en større afklaring omkring uddannelsesvalg. 

 

Projektet sluttes efter fremstilling af disse livsplakater af med en fernisering, hvor eleverne præsenterer deres produkt for forældre, elevkammerater og om muligt – gæster fra Friplejehjemmet i Arnborg. 

 

Første seance foregik på SOSU-skolen i mandags, hvor eleverne blev præsenteret for arbejdsmetoder, kommunikations – og samarbejdsøvelser samt praktisk undervisning og vejledning i skolens sengestue. 

 

Det blev en god og spændende eftermiddag, som du kan se billeder fra her.

Tilslut dig fællesskabet

Optagelse

Bliv elev på Sdr. Feldings Efterskole
Alle kommende elever skal besøge skolen sammen med deres forældre, inden vi behandler en ansøgning.

Gå til ansøgning

Book et besøg

Efterskolernes Dag og Efterskolernes Aften:
Hvert år er der åbent hus på alle efterskoler sidste søndag i september og anden onsdag i januar.
Næste gang er Efterskolernes Dag 29. september 2019 kl. 13 - 17.

Nyheder

Fra Sdr. Feldings Efterskole til VM i Rusland
Læs mere ...
Fribilletter til gymnastikstævne i Jyske Bank Boxen!
Læs mere ...
Flot opvisning i Sdr. Felding-hallen af eleverne fra SFE
Læs mere ...

Flere artikler ...

 • spring.jpg

  Linjefag

  Gymnastik og spring

  Gymnastik og spring er en ny linje på Sdr. Felding Efterskole.

  Klik her for at læse mere

 • billedkunst.jpg

  Linjefag

  Billedkunst

  I faget Billedkunst på Sdr. Feldings Efterskole udvikler eleverne deres egne idéer ved at lege med og udforske forskellige teknikker og materialer. Eleverne eksperimenterer, fordyber sig, gentager sig selv og forfølger deres idé fra tanke over handling til et færdigt produkt.

  Klik her for at læse mere

 • idraet-669x448.jpg

  Linjefag

  Idræt

  På idrætslinien arbejder vi med faget ud fra et bredt idrætssyn. Eleven bliver ikke specialist inden for et særligt område, men vil blive introduceret til mange forskellige former for idræt og forskellige arbejdsmetoder indenfor faget.

  Klik her for at læse mere

 • social.jpg

  Linjefag

  Social- og sundhedsfag

  På SFE oplever eleverne at skulle bo og færdes i tæt fællesskab med de øvrige elever. De lever et 10. skoleår med klart definerede regelsæt, og under hensyntagen til hinanden.

  Klik her for at læse mere

 • mad.jpg

  Linjefag

  Mad til mennesker

  Formålet med undervisningen er, at eleverne bliver forberedt til at kunne klare den daglige husholdning med planlægning, indkøb, madlavning og hygiejne, så de er rustet til at skulle flytte hjemmefra og klare sig selv.

  Klik her for at læse mere

 • medie.jpg

  Linjefag

  Mediefag

  Medie er et nyt linjefag på Sdr. Felding Efterskole.

  Klik her for at læse mere

 • adventure.jpg

  Linjefag

  Adventure

  Adventure er et nyt linjefag på Sdr. Felding Efterskole

  Klik her for at læse mere

 • mtb.jpg

  Linjefag

  MTB og trailrun

  MTB/ Trailrun er et nyt linjefag på Sdr. Felding Efterskole

  Klik her for at læse mere

 • haandvaerker.jpg

  Linjefag

  Håndværk og design

  Formålet med undervisningen er at give eleverne håndværksmæssige kundskaber og færdigheder, som gør dem i stand til at fremstille brugbare ting, som f.eks. møbler eller pyntegenstande samt udføre reparationer.

  Klik her for at læse mere

 • motorcross.jpg

  Linjefag

  Motocross og motorlære

  En helt ny linje har set dagens lys på Sdr. Feldings Efterskole. Motocross er et fag, hvor du lærer om motoropbygning, lærer om teknikken når du skal køre motocross og så skal du selvfølgelig også køre på "cyklen". Sikkerhedsudstyret er naturligvis i orden.

  Klik her for at læse mere