Log-in for elever, forældre og lærere: Skoleintra

Nyheder

Nyheder

dmlthumb.jpg
5. apr. 2017 02.48
DM i 10 km løb for efterskoler SFE leverede en flot præstation ved dette års 10 km løb for efterskoler i Strib ved Middelfart. Mere end 35 elever fra SFE deltog sammen med 4 lærere og en forstander :-),- og alle gjorde det super flot. Om det var det fantastiske forårsvejr eller de flotte resultater der bragte smilene frem, er uvist, - men et er sikkert: det var en forrygende dejlig dag. Nu kridter vi skoene og gør os klar til at deltage ved årets Jelling løb i juni måned.
gmthumb.jpg
5. apr. 2017 02.21
Gymnastikfilmthumb.jpg
7. mar. 2017 22.28
fathumb.jpg
7. mar. 2017 22.17
Inden årets gymnastikopvisninger går igang, kan vi glæde os over at vi i år kan medbringe vores helt egen fane. Ved Sdr. Feldings Efterskoles 10 års jubilæum havde vi ønsket os en fane, og denne kunne vi i dag med stolthed modtage ved en højtidelig ceremoni i Balladen, ved en vaskeægte "Faneoverdragelse"! Og det viste sig slet ikke at være så enkel en sag! Der knytte sig nemlig både en lang historie -, og mange traditioner og regler til, hvordan sådan en fane skal håndteres. Men alt dette klarede Mette og Asger i flotteste stil. Så nu er vi for alvor klar til at drage ud i landet og holde opvisninger med fane og det hele.
flthumb2.jpg
28. feb. 2017 03.13
Små lærerbørn og store elever holdt i dag fastelavnsfest i efterskolens samlingssal. Det var nogle flotte og festlige kostumer som prægede denne herlige eftermiddag. Bagefter inviterede køkkenet på burgere til både store og små. Tak til Therese og Benedicte for en flot indsats med at arrangere, og tak til alle jer der var med til at gøre eftermiddagen så festlig med jeres flotte kostumer.
dansthumb.jpg
19. feb. 2017 05.05
På efterskolen er der travlt i både "gymnastiksalen" samt i den lokale springhal. Der står nemlig et landsstævne på programmet til sommer. Men inden vi kommer dertil, er der en masse opvisninger som skal gennemføres det kommende forår. Så der bliver trænet hårdt over hele linjen, og resultatet begynder virkelig at kunne ses. De er så smukke og yndefulde pigerne, når de danser sig igennem musikken, - og har drengene styr på bolden på fodboldbanen, så må man sige, at pigerne har styr på den her. Vi glæder os alle til at se det færdige resultat ved de kommende opvisninger
Graffitithumb.jpg
19. feb. 2017 04.49
Hvad sker der på en efterskole i weekenden? Det er et spørgsmål som kan være ganske svært at svare på, for det er noget nyt hver eneste uge. Denne frostklare weekend i januar stod i grafitti´ens tegn. Der blev arbejdet hele dagen dels i spisesalen og dels udendørs, med fremstilling af fede billeder med det helt rigtige udtryk. Og så må vi jo se hvad de næste weekender byder på!
sexthump.jpg
19. feb. 2017 04.34
Uge 6 var traditionen tro afsat til sexualundervisning på 8. årgang. Det blev en god og lærerrig uge, hvor spørge- og diskussions-lysten var stor hos alle. I starten af ugen havde vi besøg af 2 jordemoderstuderende, som med stort engagement underviste eleverne i alt fra prævention, seksuelt overførte sygdomme og grænser til graviditet og fødsel,- alt sammen krydret med aktiviteter som bl.a. kondomstafet, fødsel vha fødefantom og friske moderkager, samt diverse quizzer og øvelser. Ugen sluttede i en lidt mere alvorlig tone, idet emnerne primært handlede om seksuelle rettigheder på internettet, og de mange farer der gemmer sig i dette univers. De unge viste sig at have utrolig godt styr på, hvad man skal være på vagt overfor, og hvordan man passer på sig selv, når man færdes på nettet. Men alt i alt en virkelig god uge, som gav anledning til megen eftertanke.
fzthumb.jpg
16. jan. 2017 18.57
skthumb.jpg
4. jan. 2017 01.24
Sdr. Feldings årlige skitur til Østrig er i år gået til Flachau. Vi ankom i dag i det smukkeste frostklare solskinsvejr, - og efter morgenmaden var indtaget, varede det ikke længe, før de unge mennesker kastede sig ud i løjerne på pisterne. Ca. 70 elever på ski og knap 40 på snowboards, - ca. halvdelen af den samlede flok, er nybegyndere. Det er en herlig oplevelse at se alle de glade smil og den energi, de alle lægger i udfordringen, hvad enten de har prøvet det før eller ej, - og det er fantastisk at opleve hvor hurtigt mange får fat i teknikkerne, og erobrer selv de mere udfordrende af pisterne. Det er en rejse og en oplevelse, som alle elever får udbytte af, uanset om de når op på de sorte pister eller ej. Der vindes mange sejre, og det er ikke altid uden kamp. Når dagen er omme, fyldes hotellet af glade, trætte, ømme, rødkindede elever, - som atter i morgen er klar til at tage kampen op i sneen, - og som alle føler, at de har ydet en indsats.

Tilslut dig fællesskabet

Optagelse

Bliv elev på Sdr. Feldings Efterskole
Alle kommende elever skal besøge skolen sammen med deres forældre, inden vi behandler en ansøgning.

Gå til ansøgning

Book et besøg

Efterskolernes Dag og Efterskolernes Aften:
Hvert år er der åbent hus på alle efterskoler sidste søndag i september og anden onsdag i januar.
Næste gang er Efterskolernes Dag 29. september 2019 kl. 13 - 17.

Nyheder

Ud i naturen!
Læs mere ...
Foredrag: 416 km non-stop ultraløb i Gobi-ørkenen!
Læs mere ...
Juleklippedag på efterskolen
Læs mere ...

Flere artikler ...

 • billedkunst.jpg

  Linjefag

  Billedkunst

  I faget Billedkunst på Sdr. Feldings Efterskole udvikler eleverne deres egne idéer ved at lege med og udforske forskellige teknikker og materialer. Eleverne eksperimenterer, fordyber sig, gentager sig selv og forfølger deres idé fra tanke over handling til et færdigt produkt.

  Klik her for at læse mere

 • haandvaerker.jpg

  Linjefag

  Håndværk og design

  Formålet med undervisningen er at give eleverne håndværksmæssige kundskaber og færdigheder, som gør dem i stand til at fremstille brugbare ting, som f.eks. møbler eller pyntegenstande samt udføre reparationer.

  Klik her for at læse mere

 • motorcross.jpg

  Linjefag

  Motocross og motorlære

  En helt ny linje har set dagens lys på Sdr. Feldings Efterskole. Motocross er et fag, hvor du lærer om motoropbygning, lærer om teknikken når du skal køre motocross og så skal du selvfølgelig også køre på "cyklen". Sikkerhedsudstyret er naturligvis i orden.

  Klik her for at læse mere

 • adventure.jpg

  Linjefag

  Adventure

  Adventure er et nyt linjefag på Sdr. Felding Efterskole

  Klik her for at læse mere

 • spring.jpg

  Linjefag

  Gymnastik og spring

  Gymnastik og spring er en ny linje på Sdr. Felding Efterskole.

  Klik her for at læse mere

 • idraet-669x448.jpg

  Linjefag

  Idræt

  På idrætslinien arbejder vi med faget ud fra et bredt idrætssyn. Eleven bliver ikke specialist inden for et særligt område, men vil blive introduceret til mange forskellige former for idræt og forskellige arbejdsmetoder indenfor faget.

  Klik her for at læse mere

 • medie.jpg

  Linjefag

  Mediefag

  Medie er et nyt linjefag på Sdr. Felding Efterskole.

  Klik her for at læse mere

 • mad.jpg

  Linjefag

  Mad til mennesker

  Formålet med undervisningen er, at eleverne bliver forberedt til at kunne klare den daglige husholdning med planlægning, indkøb, madlavning og hygiejne, så de er rustet til at skulle flytte hjemmefra og klare sig selv.

  Klik her for at læse mere

 • social.jpg

  Linjefag

  Social- og sundhedsfag

  På SFE oplever eleverne at skulle bo og færdes i tæt fællesskab med de øvrige elever. De lever et 10. skoleår med klart definerede regelsæt, og under hensyntagen til hinanden.

  Klik her for at læse mere

 • mtb.jpg

  Linjefag

  MTB og trailrun

  MTB/ Trailrun er et nyt linjefag på Sdr. Felding Efterskole

  Klik her for at læse mere