Log-in for elever, forældre og lærere: Skoleintra

Nyheder

Nyheder

jfodthumb.jpg
2. jan. 2017 19.26
Julefodboldturnering på SFE Bedre sent end aldrig...! Inden juleferien afholdt vi traditionen tro vores årlige julefodboldturnering mellem elever og lærere. Som man kan se på billederne, blev der kæmpet indædt fra alle sider. Kravene til holdet er, at der skal være mindst 1 pige på hvert hold. Lærerne var virkelig høje i hatten, da de meget velfortjent kunne høste æren af at være turneringens vindere, skarpt forfulgt af hhv 9. og 10. årgang, som alle leverede en flot indsats. 8. årgang måtte se sig slået, trods deres store indsats, - så dermed har de jo alle gode grunde til at gå i hård træning til næste år. Tak for en flot turnering .
lucthumb.jpg
14. dec. 2016 01.22
De søde piger fra 8. årgang på SFE, sang så englene smilede, da de en mørk december morgen i går gennemførte Lucia optog for resten af skolens elever under morgensamlingen. Det var et smukt syn, da de med lys og Luciabrød, fastholdt den smukke tradition. Forinden havde Asbjørn fortalt legenden om Santa Lucia, og det lys hun spredte i mørket i datidens Italien.
erhvthumb2.jpg
5. dec. 2016 00.47
8. årgang på inspirationstur til lokale virksomheder. Imens 9. og 10. årgang svedte på skolen over arbejdet med deres projekt- og OSO-opgaver, drog 8. årgang på tur ud i lokalområdet og besøgte forskellige virksomheder. Her fik de rundvisninger og fortællinger om, hvordan virksomhederne tilrettelægger deres uddannelsesforløb, deres produktion, samt hvordan arbejdsforholdene er de forskellige steder. Desuden havde vi hjemme på skolen besøg af en frisør, en bedemand, den lokale brugsuddeler og Thomas fortalte om sin uddannelse og sit arbejde indenfor kost og ernæring. Virksomhederne som vi besøgte var: - et økologisk landbrug - Emtelle - slagteriet Danish Crown - Troldtekt - Borris militære øveområde Alt i alt en spændende uge for 8. årgang, som gerne skulle så en lille spire til eftertanke, når eget uddannelsesvalg engang skal finde sted.
Julehistorie-thumb.jpg
2. dec. 2016 02.05
Vinder af Sdr. Feldings Efterskoles “jule-historie-konkurrence”
amfodthumb.jpg
8. okt. 2016 06.14
Det seneste skud på stammen over valgfagstilbud på Sdr. Feldings Efterskole er "Flagfodbold". I USA er Flagfodbold kendt som starten på "en karriere" indenfor Amerikansk Fodbold i de små årgange. Her er tacklinger og kropskontakt forbudt, hvorimod det gælder om at fange "et flag" hæftet på siden af modspilleren, i forsøget på at stoppe dennes vej med bolden mod "touch down". Dette er blevet et utrolig populært valgfag på SFE. Men i går aftes fik holdet besøg af "The real ones", da 2 trænere fra Stauning Trojans kom på besøg med beskyttelsesudstyr, som gjorde det muligt at spille rigtig amerikansk fodbold med tacklinger og det hele. Nyd de herlige billeder fra en dejlige efterårsaften på fodboldbanen.
EfDthumb.jpg
3. okt. 2016 04.42
Efterskolernes dag var en særdeles vellykket dag på Sdr. Feldings Efterskole. Solen skinnede om kap med smilene på vores elevers ansigter i søndags på Efterskolernes dag. Alle havde gjort sig umage med at gøre klar til de forventede besøgende, og eleverne stod klar både ved parkeringspladsen, og til at vise gæsterne rundt på skolen, og de mange fine udstillinger fra linjefagene. Eleverne fra vores skole leverede en imponerende indsats, og fik mange rosende ord med, fra de gæster som besøgte skolen denne søndag. Over 90 familier havde fundet vej til Sdr. Feldings Efterskole, blev vist rundt, nød køkkenets lækre kagebord og fik samtaler med lærerne fra de enkelte årgange. Det var en dejlig dag, og en flok trætte elever som modtog sodavand og tak for indsatsen.
titurthumb.jpg
19. sep. 2016 03.39
alenethumb.jpg
15. sep. 2016 06.52
9. årgang alene hjemme Imens 8. og 10. klasse har været på lejrtur hele ugen har 9. klasse haft skolen for sig selv og det har været en fornøjelse. Torsdag var vi på en lærerig dagstur til Tangeværket/Energimuseet og Viborg domkirke. To besøg der passede perfekt i forhold til vores undervisning på skolen.
harzthumb2.jpg
15. sep. 2016 06.22
Inden fuglene endnu var stået op, drog 8. årgang fra Sdr. Feldings Efterskole afsted mod årets første studietur sidste mandag. Målet var Sankt Andreasberg i Harzen, - en destination som hidtil havde været forbeholdt skolens 10. årgang, men som i år blev tildelt 8. årgang. Stemningen var god i bussen, - man troede man skulle sove lidt videre, - men nej! Velankommet til Harzen blev alle elever overraskende sat af bussen sammen med Elise og Sanne, for at gå de sidste 8,5 km til vandrehjemmet....heldigvis uden bagage. Dette var den første opvarmning til omtrent 60 km vandring i de kommende 3 dage. Der blev vandret og cyklet på mountainbike i den flotte natur i området, som jo ikke just er kendt for flade ruter. Det går vitterligt meget op og meget ned. Man har svært ved at finde smukkere udsigter nogen steder, end når man står på toppen af Brochen eller Actermans Höhe. Og så især i solskin. Området, som er kendt for at have langt flere tågede og regnfulde dage end solskinsdage, berigede os med det smukkeste solskinsvejr og høj blå himmel alle dagene dernede. Aftenerne blev brugt på at brænde de sidste kræfter i det nærliggende badeland i Bad Lauterberg. Udover vandreture i det flotte og udfordrende landskab, besøgte vandreholdet den historiske og smukke by Goslar, hvor enkelte fik stillet deres umættelige trang til MacDonalds-mad, og andre kunne nyde stemningen og klokkespillet på byens torv. Den planlagte dag på højrebsbanen i Sankt Andreasberg, blev som altid en stor succes. De modige unge udfordrede selv de allerhøjeste og sværeste baner i trætoppene, og var næsten ikke til at få ned på jorden igen. Vi kan herfra blot konstatere, at 8. klasse er både modige, fyldt med energi og helt klar til at indtage verden, - også den uden for landets grænser. Godt gået / cyklet 8. årgang!
aabentthumb.jpg
15. sep. 2016 04.15
Søndag d. 25. september kl 13 - 17 er der åbent hus på Sdr. Feldings Efterskole

Tilslut dig fællesskabet

Optagelse

Bliv elev på Sdr. Feldings Efterskole
Alle kommende elever skal besøge skolen sammen med deres forældre, inden vi behandler en ansøgning.

Gå til ansøgning

Book et besøg

Efterskolernes Dag og Efterskolernes Aften:
Hvert år er der åbent hus på alle efterskoler sidste søndag i september og anden onsdag i januar.
Næste gang er Efterskolernes Dag 29. september 2019 kl. 13 - 17.

Nyheder

Erhvervsuge: Landmand, soldat, frisør eller bedemand?
Læs mere ...
Chris MacDonald holdt SFE i sin hule hånd
Læs mere ...
Hotdog-event ved nattetid
Læs mere ...

Flere artikler ...

 • idraet-669x448.jpg

  Linjefag

  Idræt

  På idrætslinien arbejder vi med faget ud fra et bredt idrætssyn. Eleven bliver ikke specialist inden for et særligt område, men vil blive introduceret til mange forskellige former for idræt og forskellige arbejdsmetoder indenfor faget.

  Klik her for at læse mere

 • motorcross.jpg

  Linjefag

  Motocross og motorlære

  En helt ny linje har set dagens lys på Sdr. Feldings Efterskole. Motocross er et fag, hvor du lærer om motoropbygning, lærer om teknikken når du skal køre motocross og så skal du selvfølgelig også køre på "cyklen". Sikkerhedsudstyret er naturligvis i orden.

  Klik her for at læse mere

 • social.jpg

  Linjefag

  Social- og sundhedsfag

  På SFE oplever eleverne at skulle bo og færdes i tæt fællesskab med de øvrige elever. De lever et 10. skoleår med klart definerede regelsæt, og under hensyntagen til hinanden.

  Klik her for at læse mere

 • adventure.jpg

  Linjefag

  Adventure

  Adventure er et nyt linjefag på Sdr. Felding Efterskole

  Klik her for at læse mere

 • haandvaerker.jpg

  Linjefag

  Håndværk og design

  Formålet med undervisningen er at give eleverne håndværksmæssige kundskaber og færdigheder, som gør dem i stand til at fremstille brugbare ting, som f.eks. møbler eller pyntegenstande samt udføre reparationer.

  Klik her for at læse mere

 • medie.jpg

  Linjefag

  Mediefag

  Medie er et nyt linjefag på Sdr. Felding Efterskole.

  Klik her for at læse mere

 • mtb.jpg

  Linjefag

  MTB og trailrun

  MTB/ Trailrun er et nyt linjefag på Sdr. Felding Efterskole

  Klik her for at læse mere

 • billedkunst.jpg

  Linjefag

  Billedkunst

  I faget Billedkunst på Sdr. Feldings Efterskole udvikler eleverne deres egne idéer ved at lege med og udforske forskellige teknikker og materialer. Eleverne eksperimenterer, fordyber sig, gentager sig selv og forfølger deres idé fra tanke over handling til et færdigt produkt.

  Klik her for at læse mere

 • spring.jpg

  Linjefag

  Gymnastik og spring

  Gymnastik og spring er en ny linje på Sdr. Felding Efterskole.

  Klik her for at læse mere

 • mad.jpg

  Linjefag

  Mad til mennesker

  Formålet med undervisningen er, at eleverne bliver forberedt til at kunne klare den daglige husholdning med planlægning, indkøb, madlavning og hygiejne, så de er rustet til at skulle flytte hjemmefra og klare sig selv.

  Klik her for at læse mere