Log-in for elever, forældre og lærere: Skoleintra

Nyheder

Nyheder

Julehistorie-thumb.jpg
2. dec. 2016 02.05
Vinder af Sdr. Feldings Efterskoles “jule-historie-konkurrence”
amfodthumb.jpg
8. okt. 2016 06.14
Det seneste skud på stammen over valgfagstilbud på Sdr. Feldings Efterskole er "Flagfodbold". I USA er Flagfodbold kendt som starten på "en karriere" indenfor Amerikansk Fodbold i de små årgange. Her er tacklinger og kropskontakt forbudt, hvorimod det gælder om at fange "et flag" hæftet på siden af modspilleren, i forsøget på at stoppe dennes vej med bolden mod "touch down". Dette er blevet et utrolig populært valgfag på SFE. Men i går aftes fik holdet besøg af "The real ones", da 2 trænere fra Stauning Trojans kom på besøg med beskyttelsesudstyr, som gjorde det muligt at spille rigtig amerikansk fodbold med tacklinger og det hele. Nyd de herlige billeder fra en dejlige efterårsaften på fodboldbanen.
EfDthumb.jpg
3. okt. 2016 04.42
Efterskolernes dag var en særdeles vellykket dag på Sdr. Feldings Efterskole. Solen skinnede om kap med smilene på vores elevers ansigter i søndags på Efterskolernes dag. Alle havde gjort sig umage med at gøre klar til de forventede besøgende, og eleverne stod klar både ved parkeringspladsen, og til at vise gæsterne rundt på skolen, og de mange fine udstillinger fra linjefagene. Eleverne fra vores skole leverede en imponerende indsats, og fik mange rosende ord med, fra de gæster som besøgte skolen denne søndag. Over 90 familier havde fundet vej til Sdr. Feldings Efterskole, blev vist rundt, nød køkkenets lækre kagebord og fik samtaler med lærerne fra de enkelte årgange. Det var en dejlig dag, og en flok trætte elever som modtog sodavand og tak for indsatsen.
titurthumb.jpg
19. sep. 2016 03.39
alenethumb.jpg
15. sep. 2016 06.52
9. årgang alene hjemme Imens 8. og 10. klasse har været på lejrtur hele ugen har 9. klasse haft skolen for sig selv og det har været en fornøjelse. Torsdag var vi på en lærerig dagstur til Tangeværket/Energimuseet og Viborg domkirke. To besøg der passede perfekt i forhold til vores undervisning på skolen.
harzthumb2.jpg
15. sep. 2016 06.22
Inden fuglene endnu var stået op, drog 8. årgang fra Sdr. Feldings Efterskole afsted mod årets første studietur sidste mandag. Målet var Sankt Andreasberg i Harzen, - en destination som hidtil havde været forbeholdt skolens 10. årgang, men som i år blev tildelt 8. årgang. Stemningen var god i bussen, - man troede man skulle sove lidt videre, - men nej! Velankommet til Harzen blev alle elever overraskende sat af bussen sammen med Elise og Sanne, for at gå de sidste 8,5 km til vandrehjemmet....heldigvis uden bagage. Dette var den første opvarmning til omtrent 60 km vandring i de kommende 3 dage. Der blev vandret og cyklet på mountainbike i den flotte natur i området, som jo ikke just er kendt for flade ruter. Det går vitterligt meget op og meget ned. Man har svært ved at finde smukkere udsigter nogen steder, end når man står på toppen af Brochen eller Actermans Höhe. Og så især i solskin. Området, som er kendt for at have langt flere tågede og regnfulde dage end solskinsdage, berigede os med det smukkeste solskinsvejr og høj blå himmel alle dagene dernede. Aftenerne blev brugt på at brænde de sidste kræfter i det nærliggende badeland i Bad Lauterberg. Udover vandreture i det flotte og udfordrende landskab, besøgte vandreholdet den historiske og smukke by Goslar, hvor enkelte fik stillet deres umættelige trang til MacDonalds-mad, og andre kunne nyde stemningen og klokkespillet på byens torv. Den planlagte dag på højrebsbanen i Sankt Andreasberg, blev som altid en stor succes. De modige unge udfordrede selv de allerhøjeste og sværeste baner i trætoppene, og var næsten ikke til at få ned på jorden igen. Vi kan herfra blot konstatere, at 8. klasse er både modige, fyldt med energi og helt klar til at indtage verden, - også den uden for landets grænser. Godt gået / cyklet 8. årgang!
aabentthumb.jpg
15. sep. 2016 04.15
Søndag d. 25. september kl 13 - 17 er der åbent hus på Sdr. Feldings Efterskole
stafthumb.jpg
31. aug. 2016 03.42
Elever, forældre, søskende og lærere levede i høj grad op til vores slogan i forbindelse med Stafet for Livet - "Sammen kan vi gøre en forskel"...og indsamlingsmålet på 10.000 kr var nået længe inden løbet overhovedet blev skudt igang. Forældre og familier havde doneret flotte beløb eller købt lysposer, og andre forældre bakkede op ved at donere lækker forplejning til de lækkersultne elever. I skrivende stund er vi endnu ikke klar over det endelige resultat, men en kendsgerning er det, at deltagerne fra SFE gik eller løb 10.580 omgange, hvilket svarer til et gennemsnit på 42,3 km pr elev. Dermed løb de også i år med æren af at være det hold, som løb flest omgange hjem til Kræftens Bekæmpelse. Det var meget trætte elever, som satte sig i bussen hjem til skolen søndag eftermiddag,- men også elever, som var stolte af, at de sammen havde ydet en kæmpe indsats til fordel for alle de som kæmper mod kræften. Det har hele vejen igennem været skolens mål, at eleverne fik forståelse for, at deres indsats helt konkret har stor betydning for en stor og vigtig sag, - en betydning for andre end dem selv. Skolens "Projekt Stafet for Livet" startede allerede fredag eftermiddag, hvor elevene deltog i forskellige workshops, bl.a. udsmykning af Skyboks, bagning af småkager til salg, bagning af kager til "Den store sunde bagedyst", samt dekorering af lysposer, - doneret af forældre, familie, skolen og skolens personaleforening. Alle deltog med kæmpe arrangement, og var top motiverede lørdag middag, hvor optoget mod Herning stadion satte igang. Det var en stolt Julie fra 8. årgang, som lørdag eftermiddag modtog 1. pladsen i "Den store sunde bagedyst" for sin "Dadel-Mandel-appelsinkage". Lørdag aften var en særlig oplevelse for os alle. Lysceremonien i sig selv er bevægende, men også at opleve 100 elever helt i ro, - flere med sygdommen tæt inde på livet i familien, og berørte heraf, - kan ikke undgå at gribe enhver af os. Det er også præcis her, det giver rigtig god mening at vi deltager. Nattens tordenvejr var lidt af en oplevelse i sig selv, men det stoppede ikke eleverne, som søndag morgen ufortrødent vandrede og løb videre, for at nå det flotte resultat. Særligt 3 elever markerede sig helt i toppen af skalaen, nemlig: Michelle fra 10. årgang som nåede 102 km Rikke fra 10. årgang med godt 80 km og Rasmus ligeledes 10. årgang, med godt 70 km. Nu venter vi spændt på det endelige resultat af vores indsats, og glæder os over at have bidraget til en vigtig fælles sag, nemlig kampen mod kræften. Og så er sidegevinsten: sammenholdet, - absolut også noget vi sætter pris på.
damthumb.jpg
31. aug. 2016 03.06
De lune sensommeraftener, lokker eleverne og lærerne ud i det fri om aftenen. Denne torsdag aften i sidste uge var der "aktivitets-torsdag", hvor programmet stod på dans på multibanen. Og der var godt nok gang i skørterne hos både drenge og piger, som holdt en sand dansefest. Om det var sjovt...det svar er vist at finde i de dejlige billeder fra begivenheden.
stafet_for_livet_thumb.jpg
18. aug. 2016 01.06
Sdr. Feldings Efterskole deltager igen i år i Kræftens Bekæmpelses arrengement "Stafet for Livet" i Herning d. 27.-28. august. Med deltagelse i dette arrangement, ønsker vi at skabe sammenhold, forståelse og engagement omkring en fælles og vigtig sag, - en sag som rækker ud over en selv. Næsten alle har på en eller anden måde haft kampen mod kræften inde på livet, og alle fornemmer, at det er en sag, som vi alle må kæmpe for. Elever, ansatte og forældre vil i weekendens løb gennemføre så mange omgange på stadion som muligt, og forsøge at slå sidste års flotte resultat. Man kan støtte den gode sag ved at gå ind på www.stafetforlivet/herning og finde vores hold "SFE´erne" og donere et beløb, tænde et lys, købe en lyspose eller melde sig som deltager. Alternativt kan man indbetale et beløb til skolens konto, så vi kan købe lysposer for pengene, som elevene derefter vil dekorere, og være med ved lysceremonien på stadion lørdag aften. Skolen har ingen økonomisk vinding ved sin deltagelse. Alle donationer eller indbetalinger går naturligvis til Kræftens Bekæmpelse.

Tilslut dig fællesskabet

Optagelse

Bliv elev på Sdr. Feldings Efterskole
Alle kommende elever skal besøge skolen sammen med deres forældre, inden vi behandler en ansøgning.

Gå til ansøgning

Book et besøg

Efterskolernes Dag og Efterskolernes Aften:
Hvert år er der åbent hus på alle efterskoler sidste søndag i september og anden onsdag i januar.
Næste gang er Efterskolernes Dag 29. september 2019 kl. 13 - 17.

Nyheder

Kommunalvalg på dagsordenen
Læs mere ...
Uhyggelig dag på Sdr. Feldings Efterskole
Læs mere ...
11.609 omgange ved stafetløb
Læs mere ...

Flere artikler ...

 • social.jpg

  Linjefag

  Social- og sundhedsfag

  På SFE oplever eleverne at skulle bo og færdes i tæt fællesskab med de øvrige elever. De lever et 10. skoleår med klart definerede regelsæt, og under hensyntagen til hinanden.

  Klik her for at læse mere

 • billedkunst.jpg

  Linjefag

  Billedkunst

  I faget Billedkunst på Sdr. Feldings Efterskole udvikler eleverne deres egne idéer ved at lege med og udforske forskellige teknikker og materialer. Eleverne eksperimenterer, fordyber sig, gentager sig selv og forfølger deres idé fra tanke over handling til et færdigt produkt.

  Klik her for at læse mere

 • mtb.jpg

  Linjefag

  MTB og trailrun

  MTB/ Trailrun er et nyt linjefag på Sdr. Felding Efterskole

  Klik her for at læse mere

 • spring.jpg

  Linjefag

  Gymnastik og spring

  Gymnastik og spring er en ny linje på Sdr. Felding Efterskole.

  Klik her for at læse mere

 • mad.jpg

  Linjefag

  Mad til mennesker

  Formålet med undervisningen er, at eleverne bliver forberedt til at kunne klare den daglige husholdning med planlægning, indkøb, madlavning og hygiejne, så de er rustet til at skulle flytte hjemmefra og klare sig selv.

  Klik her for at læse mere

 • haandvaerker.jpg

  Linjefag

  Håndværk og design

  Formålet med undervisningen er at give eleverne håndværksmæssige kundskaber og færdigheder, som gør dem i stand til at fremstille brugbare ting, som f.eks. møbler eller pyntegenstande samt udføre reparationer.

  Klik her for at læse mere

 • idraet-669x448.jpg

  Linjefag

  Idræt

  På idrætslinien arbejder vi med faget ud fra et bredt idrætssyn. Eleven bliver ikke specialist inden for et særligt område, men vil blive introduceret til mange forskellige former for idræt og forskellige arbejdsmetoder indenfor faget.

  Klik her for at læse mere

 • motorcross.jpg

  Linjefag

  Motocross og motorlære

  En helt ny linje har set dagens lys på Sdr. Feldings Efterskole. Motocross er et fag, hvor du lærer om motoropbygning, lærer om teknikken når du skal køre motocross og så skal du selvfølgelig også køre på "cyklen". Sikkerhedsudstyret er naturligvis i orden.

  Klik her for at læse mere

 • medie.jpg

  Linjefag

  Mediefag

  Medie er et nyt linjefag på Sdr. Felding Efterskole.

  Klik her for at læse mere

 • adventure.jpg

  Linjefag

  Adventure

  Adventure er et nyt linjefag på Sdr. Felding Efterskole

  Klik her for at læse mere