Log-in for elever, forældre og lærere: Skoleintra

Nyheder

Nyheder

10aarthumb.jpg
9. aug. 2016 20.11
Fredag eftermiddag kunne SFE ønske tillykke til den stabile garde af 5 medarbejdere, som har været med hele vejen fra efterskolens start d. 1. august 2006. Alle 5 fik rosende ord med på vejen som bl.a. vedholdenhed, stabilitet, trofasthed, engagement, dedikation, indlevelsesevne. Tak og stort tilykke til Per, Jeanette, Kirsten, Elise og Maiken. Næste weekend fejres selve skolens 10 års-jubilæum med reception og personalefest.
velkthumb.jpg
9. aug. 2016 19.42
Så fik vi skudt årgang 16/17 igang på SFE. Søndag fyldtes skolen med 106 forventningsfulde og nervøse elever, såvel som forældre. For de nye var det betryggende at se, hvor selvbevidste og hjemmevandte 2.års eleverne trådte ind i den arena, der nu skal udgøre deres fælles hjem og skole/arbejdsplads det næste år. 2.års eleverne tog godt hånd om de nye, og viste dem tilrette, og der var aftenen igennem en dejlig stemning af lyst og glæde ved at deltage i de planlagte arrangementer. Der blev spillet bold, danset folkedans og travet ture, og snakken gik lystigt, - også efter der var sagt godnat på fløjene. Ved den sene natterunde kunne man stadig fra enkelte væresler høre hvisken og latter, - og det tager vi som et godt tegn. Velkommen alle sammen på årgang 16/17.
tomskolethumb.jpg
3. aug. 2016 22.10
Kære elever Hvor vi dog glæder og til at fylde skolen med jeres glade stemmer og dejlige smil. Her er stille og kedeligt ! Vi er så klar til at modtage jer på søndag.
gathumb.jpg
14. jul. 2016 06.50
Årets gallafest på efterskolen, er altid en begivenhed, som er forberedt og ventet med spænding. Og sådan var det også i år. 10. årgang havde gennem nogle uger, svedt og kæmpet for at lære den legendariske Lanciers, som skulle vises for de øvrige elever denne aften. Kjoler, skjorter og butterfly's ventede på værelserne, og da dagen oprandt blev eleverne forkælet med en formiddag i DGI-huset i Herning, inden de kunne bruge eftermiddagen på at sætte hår, lakere negle, stryge skjorter, pudse sko og binde slips. Forældre var hidkaldt til at være serveringspersonale, så eleverne kunne blive forkælet under middagen denne aften. Alle var ualmindeligt smukke, da samlingssalen med de smukt dækkede borde blev åbnet, og 10. årgang indtog dansegulvet og gennemførte en fejende Lanciers. Herefter kunne også de slappe af, og nyde aftenen og den gode mad. Selvfølgelig var der også plads i programmet til uddeling af diverse kåringer, - og i den anledning var den helt store overraskelse besøget af Anette, som kom for at hylde de som kort forinden, havde deltaget og gennemført det benhårde løb "Everesting" ved Silkeborg. Aftenen sluttede med fest og dans til den hyrede D.J.
transthumb2.jpg
11. jul. 2016 05.40
Translokationen Der er en særlig stemning sådan en "afskedens dag" på en efterskole! En blanding af vemod over at skoleåret er omme, og en glæde over, at nu venter sommerferien og en ny hverdag forude....iblandet forældrenes glæde over at hente deres poder hjem. Selvom mange var trætte efter de aktive dage - og måske en vågen nat i Troldhede, så var alle klar til den store dag. Skyerne var lidt tunge, men de holdt tæt, så længe som vi behøvede. Gymnastik-, rytme- og springholdet startede med at levere den flotteste opvisning der er set til dato! Rytmen sad i kroppen og springene var højere og flottere end nogensinde før, - og smilene var store ligesom bifaldet fra de stolte forældre og søskende. Herefter var det tid at samles i Balladen, hvor Asbjørns billedekavalkade over året som var gået, akkompagneret af velvalgte sange og melodier, bragte både latter og tårer frem hos både elever, lærere og forældre. Forstanderens tale om venskab, ansvar - og det om ikke blot at blive til "noget", men at blive til "nogen", blev lyttet til med alvor i blikket hos de fleste, - og blev dermed indledningen til den egentlige afslutning, nemlig overrækkelse af eksamensbeviser, og den efterfølgende tårevædede afsked. Netop som de sidste kram var afleveret og de sidste tårer tørret af kinderne, brød regnen løs over den nu tomme Sdr. Feldings efterskole. Nu ånder der fred og ro, og alle lader op til alt hvad næste skoleår må bringe af spænding og udfordringer hos alle. Held og lykke til jer alle sammen.
astthumb.jpg
11. jul. 2016 05.01
Sammenhold og afslutningen på et godt år De sidste dage af skoleåret, stod i samarbejdets og det aktive fælleskabs tegn. Eleverne var blevet bedt om at dele sig i grupper af 6-8 personer, og fredag morgen blev alle sendt afsted på gåtur til Troldhedehallen. Men inden turen skulle man gøre sig "fortjent" til morgenmad. Og netop dette var konceptet i hele arrangementet: at gruppen samlet skulle blive enige om, hvad man ville yde for at nyde! Man kunne gå en lille tur eller synge en sang, og dermed få mælk og sukker på sin havregryn, eller man kunne gå eller løbe en længere tur, og "tjene" til både boller, Nutella, blødkogt æg og juice. Man kunne såmænd også gøre ingenting, og dermed spise havregryn med vand. I Troldhede var der tilbud om et væld af aktiviteter lige fra øksekast, træklatring, mountainbiking, crocket, skak, æggeløb, vandballon-dyst osv osv, altsammen med hver sin værdi, til køb af mad, drikkevarer og snacks. Om aftenen var der bål og hygge, og årbøgerne blev uddelt, og signeret med søde hilsner til hinanden. Lørdag morgen var der gåtur hjem til skolen igen, hvor man skulle gøre sig klar til den egentlige afslutning af skoleåret. Mange havde udnyttet hvert eneste minut denne sidste nat med skolekammeraterne, og havde ikke sovet overhovedet. Men på trods af dette, var humøret og stemningen intens og god denne sidste morgen på skolen. Se billeder fra de herlige og aktive dage i Troldhede i galleriet
airthumb.jpg
11. jul. 2016 04.57
Den sidste weekend i skoleåret, blev en lille flok elever på skolen. Der var næsten frit ønske om, hvad der skulle ske denne weekend, men det var ikke svært at blive enige om, at en tur til Flyvestation Skrydstrup var et hit. Søndag morgen pakkede alle madpakkerne og 2 biler og kørte mod Sønderjylland. Vi var ikke ene om denne ide,- et propfyldt parkeringsområde på størrelse med hele Sdr. Feldings by, vidnede om, at dette var noget af et tilløbsstykke. Vi var så heldige at have gode kontakter helt ind i "inderkredsen" på flyvestationen, så vi fik en flot rundvisning og gode fortællinger af vores lærer Rasmus's far. Spændende dag med flotte fly-oplevelser!
Stenen-thumb.jpg
5. jul. 2016 19.10
Indbydelse til 10 års jubilæum I anledning af Sdr. Feldings Efterskole´s 10 års jubilæum, vil det glæde bestyrelsen og skolens medarbejdere at invitere til offentlig reception. Arrangementet afholdes fredag den 12. august 2016 Kl. 15:00 – 17:30 med sang, taler og indslag på Sdr. Feldings Efterskole Skolen vil være vært ved et let traktement. Med venlig hilsen På skolen er det et stort ønske at anskaffe en fane og malerier til fællesarealer. Ønsker man at betænke skolen med en gave kan denne gives som en pengegave. Beløb (store som små) kan således indsættes på konto 7625-1352837 (med angivelse af navn og formål) Jan Andersen Formand Asbjørn Lyby Forstander
afthumb.jpg
17. jun. 2016 06.09
Man følte det næsten som om man befandt sig på et amerikansk fodboldstadion, denne skønne sommeraften i Stauning. Her var 25 elever fra Sdr. Feldings Efterskole inviteret ud, sammen med deres lærer Thomas Kristensen, for at træne amerikansk fodbold sammen med Skjern Trojans. Normalt gælder det jo om at være søde og rare mod hinanden, men denne aften, blev der virkelig gået til vaflerne i kampens hede. I fuldt udstyr, kunne man slippe kræfterne løs, og det var så sandelig også hvad der skete. Og alle havde en fantastisk oplevelse, og en fantastisk aften i Stauning. Der er ingen tvivl....amerikansk fodbold er et hit, og det er ikke sidste gang vores elever skal prøve kræfter med denne sportsgren. Første halvdel af aftenen blev der trænet regler og teknikker, og til slut deltes hele flokken i 2 hold, og så blev der spillet. Aftenen sluttede af med alle SFE-eleverne mod de 5 garvede Trojans....og sikke et brag af en kamp. Det var en rigtig god smagsprøve på denne sportsgren. Tak til Trojans, for en herlig oplevelse for os alle fra SFE.
csthumb.jpg
17. jun. 2016 05.44
Ordet "Coasteering"betyder: "En fysisk aktivitet der omfatter bevægelse i en zone mellem klipper og vand til fods eller til vands, uden brug af både, surfboards eller andre hjælperedskaber". Lige med undtagelse af det der med klipperne, så er området omkring Silkeborgsøerne nok det nærmeste man kommer et noget nær perfekt område for denne slags fysisk udfoldelse her i området. Turen til Silkeborgsøerne er en tilbagevendende begivenhed i starten af juni måned, og traditionen tro drog en stor flok elever fra skolens idrætslinje afsted onsdag eftermiddag og aften med idrætslærer Jan Joensen, som i samarbejde med Simon Grimstrup fra Himmelbjergegnens efterskole, havde arrangeret et brag af en oplevelse for vores elever. Der blev løbet og svømmet og kæmpet både i skoven og i vandet. Som Jan beskrev det efterfølgende: "De var helt høje af den gode oplevelse, på vejen hjem". Og det kan man godt forstå, når man ser de dejlige billeder fra en god tur.

Tilslut dig fællesskabet

Optagelse

Bliv elev på Sdr. Feldings Efterskole
Alle kommende elever skal besøge skolen sammen med deres forældre, inden vi behandler en ansøgning.

Gå til ansøgning

Book et besøg

Efterskolernes Dag og Efterskolernes Aften:
Hvert år er der åbent hus på alle efterskoler sidste søndag i september og anden onsdag i januar.
Næste gang er Efterskolernes Dag 29. september 2019 kl. 13 - 17.

Nyheder

Bittersøde afslutningsdage
Læs mere ...
Gallafest med højt humør
Læs mere ...
Brandvæsenet på besøg
Læs mere ...

Flere artikler ...

 • motorcross.jpg

  Linjefag

  Motocross og motorlære

  En helt ny linje har set dagens lys på Sdr. Feldings Efterskole. Motocross er et fag, hvor du lærer om motoropbygning, lærer om teknikken når du skal køre motocross og så skal du selvfølgelig også køre på "cyklen". Sikkerhedsudstyret er naturligvis i orden.

  Klik her for at læse mere

 • idraet-669x448.jpg

  Linjefag

  Idræt

  På idrætslinien arbejder vi med faget ud fra et bredt idrætssyn. Eleven bliver ikke specialist inden for et særligt område, men vil blive introduceret til mange forskellige former for idræt og forskellige arbejdsmetoder indenfor faget.

  Klik her for at læse mere

 • adventure.jpg

  Linjefag

  Adventure

  Adventure er et nyt linjefag på Sdr. Felding Efterskole

  Klik her for at læse mere

 • spring.jpg

  Linjefag

  Gymnastik og spring

  Gymnastik og spring er en ny linje på Sdr. Felding Efterskole.

  Klik her for at læse mere

 • haandvaerker.jpg

  Linjefag

  Håndværk og design

  Formålet med undervisningen er at give eleverne håndværksmæssige kundskaber og færdigheder, som gør dem i stand til at fremstille brugbare ting, som f.eks. møbler eller pyntegenstande samt udføre reparationer.

  Klik her for at læse mere

 • mad.jpg

  Linjefag

  Mad til mennesker

  Formålet med undervisningen er, at eleverne bliver forberedt til at kunne klare den daglige husholdning med planlægning, indkøb, madlavning og hygiejne, så de er rustet til at skulle flytte hjemmefra og klare sig selv.

  Klik her for at læse mere

 • social.jpg

  Linjefag

  Social- og sundhedsfag

  På SFE oplever eleverne at skulle bo og færdes i tæt fællesskab med de øvrige elever. De lever et 10. skoleår med klart definerede regelsæt, og under hensyntagen til hinanden.

  Klik her for at læse mere

 • billedkunst.jpg

  Linjefag

  Billedkunst

  I faget Billedkunst på Sdr. Feldings Efterskole udvikler eleverne deres egne idéer ved at lege med og udforske forskellige teknikker og materialer. Eleverne eksperimenterer, fordyber sig, gentager sig selv og forfølger deres idé fra tanke over handling til et færdigt produkt.

  Klik her for at læse mere

 • mtb.jpg

  Linjefag

  MTB og trailrun

  MTB/ Trailrun er et nyt linjefag på Sdr. Felding Efterskole

  Klik her for at læse mere

 • medie.jpg

  Linjefag

  Mediefag

  Medie er et nyt linjefag på Sdr. Felding Efterskole.

  Klik her for at læse mere