Log-in for elever, forældre og lærere: Skoleintra

Nyheder

Nyheder

Stenen-thumb.jpg
5. jul. 2016 19.10
Indbydelse til 10 års jubilæum I anledning af Sdr. Feldings Efterskole´s 10 års jubilæum, vil det glæde bestyrelsen og skolens medarbejdere at invitere til offentlig reception. Arrangementet afholdes fredag den 12. august 2016 Kl. 15:00 – 17:30 med sang, taler og indslag på Sdr. Feldings Efterskole Skolen vil være vært ved et let traktement. Med venlig hilsen På skolen er det et stort ønske at anskaffe en fane og malerier til fællesarealer. Ønsker man at betænke skolen med en gave kan denne gives som en pengegave. Beløb (store som små) kan således indsættes på konto 7625-1352837 (med angivelse af navn og formål) Jan Andersen Formand Asbjørn Lyby Forstander
afthumb.jpg
17. jun. 2016 06.09
Man følte det næsten som om man befandt sig på et amerikansk fodboldstadion, denne skønne sommeraften i Stauning. Her var 25 elever fra Sdr. Feldings Efterskole inviteret ud, sammen med deres lærer Thomas Kristensen, for at træne amerikansk fodbold sammen med Skjern Trojans. Normalt gælder det jo om at være søde og rare mod hinanden, men denne aften, blev der virkelig gået til vaflerne i kampens hede. I fuldt udstyr, kunne man slippe kræfterne løs, og det var så sandelig også hvad der skete. Og alle havde en fantastisk oplevelse, og en fantastisk aften i Stauning. Der er ingen tvivl....amerikansk fodbold er et hit, og det er ikke sidste gang vores elever skal prøve kræfter med denne sportsgren. Første halvdel af aftenen blev der trænet regler og teknikker, og til slut deltes hele flokken i 2 hold, og så blev der spillet. Aftenen sluttede af med alle SFE-eleverne mod de 5 garvede Trojans....og sikke et brag af en kamp. Det var en rigtig god smagsprøve på denne sportsgren. Tak til Trojans, for en herlig oplevelse for os alle fra SFE.
csthumb.jpg
17. jun. 2016 05.44
Ordet "Coasteering"betyder: "En fysisk aktivitet der omfatter bevægelse i en zone mellem klipper og vand til fods eller til vands, uden brug af både, surfboards eller andre hjælperedskaber". Lige med undtagelse af det der med klipperne, så er området omkring Silkeborgsøerne nok det nærmeste man kommer et noget nær perfekt område for denne slags fysisk udfoldelse her i området. Turen til Silkeborgsøerne er en tilbagevendende begivenhed i starten af juni måned, og traditionen tro drog en stor flok elever fra skolens idrætslinje afsted onsdag eftermiddag og aften med idrætslærer Jan Joensen, som i samarbejde med Simon Grimstrup fra Himmelbjergegnens efterskole, havde arrangeret et brag af en oplevelse for vores elever. Der blev løbet og svømmet og kæmpet både i skoven og i vandet. Som Jan beskrev det efterfølgende: "De var helt høje af den gode oplevelse, på vejen hjem". Og det kan man godt forstå, når man ser de dejlige billeder fra en god tur.
everestingthumb.jpg
17. jun. 2016 05.31
Vores ufatteligt seje elevhold og de næsten lige så seje lærere var i weekenden med til at samle lidt mere end 52.000 kr ind til Læger uden grænser. Vi besteg Mt. Everest to gange, en gang med hvert stafethold. Første hold i mål søndag morgen kl 04.37 og andet hold i mål søndag kl 11.15. Så begge hold langt inden for tidsgrænsen på de 30 timer.268 km løb og 17.696 højdemeter! Desværre fik vi meget hurtigt i løbet to så alvorlige skader at både Rasmus og Jannik måtte udgå. Det betød jo så flere omgange til de resterende 6 deltagere men det slog os ikke ud. Mage til seje og viljestærke elever finder man bare ikke. Første mand i mål på den lange distance udråbte løbet til at være Danmarks hårdeste løb, så klap jer selv på skulderen, det er ikke for tøsedrenge det her
brandthumb.jpg
13. jun. 2016 01.01
Sommersjov med Herning Brandvæsen ved kanalen Herning Brandvæsen og Beredsskabsstyrelse berigede os også i år med et besøg, denne sommer-tirsdag-aften ved kanalen. Der var gang i alle sprøjter og som billederne antyder, så havde eleverne det ret sjovt, - og de små som også var med, fik sig en stor oplevelse.
jelthumb.jpg
10. jun. 2016 06.51
Velgennemført Jellingløb af Sdr. Feldings Efterskole 41 glade løbere havde tilmeldt sig årets Jellingløb på forskellige distancer. En stor flok havde valgt at løbe 5,8 km i det dejlige lanskab omkring Jelling, en anden flok tog udfordringen op og løb den nyetablerede Trailrute på 7,4 km, - og derudover bed nogle tænderne sammen og løb den krævende 10,1 km rute, hvor der måtte kæmpes med en lang, sej bakke efter de første 9,4 km og næsten frem til målstregen. Alle gjorde det super flot, og fik derefter en velfortjent dukkert i Arnborg sø på vejen hjem.
glthumb.jpg
10. jun. 2016 06.21
Grundlovsløb på SFE Det traditionsrige grundlovsløb på Sdr. Feldings Efterskole fandt i år sted torsdag d. 2. juni, - en skøn solskinsrig dag, hvor der - traditionen tro - bliver løbet så sveden driver og pulsen pumper. Solen og varmen gjorde nu og så sit til, at sveden kom frem på panden, selv hos de som ikke løb så indædt som andre. Men der var kamp om pladserne på den eftertragtede top 20 liste, hos både drengene og pigerne. For pigernes vedkommende blev d. 5 år gamle rekord, som var løbet af Tenna fra årgang 10/11 slået af vores Laura Thomsen, som løb turen på 8 min og 29 sek. Drengenes løb blev i år vundet af Hans på en flot tid, som dog ikke formåede at slå rekorden, som hermed stadig indehaves af Andi Kammersgård fra årgang 11/12, som løb turen på 7 min 13 sek. Der var velfortjente is og sodavand efter løbet.
avisthumb.jpg
8. jun. 2016 03.57
Det har vakt opsigt, at fire elever og tre lærere fra Sdr. Feldings Efterskole 'bestiger' 8848 højdemeter (hvad der svarer til Mount Everest) i et løb ved Himmelbjerget.
glethumb.jpg
3. jun. 2016 03.25
Velkommen til gl. elevers dag.
sosuthumb.jpg
2. jun. 2016 06.51
Første eksamen på Sdr. Feldings Efterskoles Social- og Sundhedslinje gennemført med et flot 12-tal. Frederikke Lak Geertsen var den første elev på Sdr. Feldings Efterskole, som gennemførte og bestod den ny-indførte eksamen på skolens Social- og Sundhedslinje, - og det endda med et flot og velfortjent 12-tal. Det er ganske nyt, at Undervisningsministeriet forsøger - og anbefaler, - dette tiltag for 10. årgang. Så det var med spænding hos både censor, lærer og elev, da startskuddet lød i dag. Men det anfægtede ikke Frederikke som ydede en flot indsats og glæder sig til at komme videre i sit uddannelses forløb på SOSU-skolen hjemme på Sjælland.

Tilslut dig fællesskabet

Optagelse

Bliv elev på Sdr. Feldings Efterskole
Alle kommende elever skal besøge skolen sammen med deres forældre, inden vi behandler en ansøgning.

Gå til ansøgning

Book et besøg

Efterskolernes Dag og Efterskolernes Aften:
Hvert år er der åbent hus på alle efterskoler sidste søndag i september og anden onsdag i januar.
Næste gang er Efterskolernes Dag 29. september 2019 kl. 13 - 17.

Nyheder

Vi løber for livet 26. - 27. august
Læs mere ...
Bevægende oplevelse på DGI's landsstævne
Læs mere ...
Translokation
Læs mere ...

Flere artikler ...

 • haandvaerker.jpg

  Linjefag

  Håndværk og design

  Formålet med undervisningen er at give eleverne håndværksmæssige kundskaber og færdigheder, som gør dem i stand til at fremstille brugbare ting, som f.eks. møbler eller pyntegenstande samt udføre reparationer.

  Klik her for at læse mere

 • idraet-669x448.jpg

  Linjefag

  Idræt

  På idrætslinien arbejder vi med faget ud fra et bredt idrætssyn. Eleven bliver ikke specialist inden for et særligt område, men vil blive introduceret til mange forskellige former for idræt og forskellige arbejdsmetoder indenfor faget.

  Klik her for at læse mere

 • billedkunst.jpg

  Linjefag

  Billedkunst

  I faget Billedkunst på Sdr. Feldings Efterskole udvikler eleverne deres egne idéer ved at lege med og udforske forskellige teknikker og materialer. Eleverne eksperimenterer, fordyber sig, gentager sig selv og forfølger deres idé fra tanke over handling til et færdigt produkt.

  Klik her for at læse mere

 • medie.jpg

  Linjefag

  Mediefag

  Medie er et nyt linjefag på Sdr. Felding Efterskole.

  Klik her for at læse mere

 • spring.jpg

  Linjefag

  Gymnastik og spring

  Gymnastik og spring er en ny linje på Sdr. Felding Efterskole.

  Klik her for at læse mere

 • social.jpg

  Linjefag

  Social- og sundhedsfag

  På SFE oplever eleverne at skulle bo og færdes i tæt fællesskab med de øvrige elever. De lever et 10. skoleår med klart definerede regelsæt, og under hensyntagen til hinanden.

  Klik her for at læse mere

 • adventure.jpg

  Linjefag

  Adventure

  Adventure er et nyt linjefag på Sdr. Felding Efterskole

  Klik her for at læse mere

 • mtb.jpg

  Linjefag

  MTB og trailrun

  MTB/ Trailrun er et nyt linjefag på Sdr. Felding Efterskole

  Klik her for at læse mere

 • mad.jpg

  Linjefag

  Mad til mennesker

  Formålet med undervisningen er, at eleverne bliver forberedt til at kunne klare den daglige husholdning med planlægning, indkøb, madlavning og hygiejne, så de er rustet til at skulle flytte hjemmefra og klare sig selv.

  Klik her for at læse mere

 • motorcross.jpg

  Linjefag

  Motocross og motorlære

  En helt ny linje har set dagens lys på Sdr. Feldings Efterskole. Motocross er et fag, hvor du lærer om motoropbygning, lærer om teknikken når du skal køre motocross og så skal du selvfølgelig også køre på "cyklen". Sikkerhedsudstyret er naturligvis i orden.

  Klik her for at læse mere