Ordblindhed

Der findes mange typer af læse- og skrivevanskeligheder. Ordblindhed (også kaldet dysleksi) er den type, hvor man finder de største vanskeligheder.

Ordblindhed skyldes medfødte vanskeligheder ved at koble bogstaver med sproglyde. Ordblindhed har altså ikke noget at gøre med hverken dårlig begavelse, hjerneskade, udviklingsfejl eller dårligt syn/hørelse. 2-5 % af befolkningen er ordblinde.

På Sdr. Feldings Efterskole

Eleverne fortæller

Jonas Schrøder Kallesøe

Det fedeste er kammeratskabet! Og så er det rart at lærerne forstår hvordan vi har det som ordblinde.

Simone Nissen

Der er masser at små hyggelige ting i hverdagen som gør det at gå i skole meget bedre. Og så er det ikke pinligt at være ordblind!

Mikkel Hald Christensen

Her får vi al den tid vi skal bruge i klassen. Det er også fedt at vi kan gå ud og gøre noget i stedet for kun at snakke. Fx lave mountainbike-spor eller svævebane.